Recept megosztása

Sütőben sült fűszeres krumpli olaj nélkül

Ebből nem érdemes keveset csinálni, mert annyira finom, hogy senki nem tudja abbahagyni, ha megkóstolja. Isteni puha a belseje, ropogós a külseje, és a fűszereknek köszönhetően, egy fiesta az ízlelőbimbóknak. Egy babsalátával komplett fogás lehet.

4 személy
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.egy tálban keverjük össze a tahinit, sörélesztőpelyhet, füstölt pirospaprikát, fokhagymaport, hagymaport, és tegyünk hozzá 3-4 evőkanál vizet, és keverjük össze jól
  • 3.ha szükséges, tegyünk még hozzá vizet – ne legyen se túl híg, se túl sűrű – ha túlhigítottuk, tegyünk még hozzá egy evőkanál sörélesztőpelyhet
  • 4.sózzuk, borsozzuk
  • 5.keverjük össze a krumplival – mindenhol fedje be a szósz a hasábokat
  • 6.öntsük egy tepsibe a szószos krumplinkat, és fedjük le – ha nincs teteje az edényünknek, fedjük le alufóliával
  • 7.süssük fedővel addig, míg meg nem puhul a krumpli – kb. 30 perc
  • 8.vegyük le a fedőt / alufóliát, és pirítsuk meg – kb.10-15 perc

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Sütőben sült fűszeres krumpli olaj nélkül?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 8 szem krumpli hosszúkás, egyforma hasábokra vágva, (ha jól megmossuk, maradhat a héja)
  • 1 evőkanál tahini (szezámmagkrém)
  • 3 evőkanál sörélesztőpehely
  • fél kiskanál füstölt pirospaprika
  • fél kiskanál fokhagymapor
  • fél kiskanál hagymapor
  • bors
  • néhány evőkanál víz