Recept megosztása

Sült quinoa gyümölcsökkel

Amikor már unjuk a hagyományos zabkását, készítsük el ezt a finom sült változatot. Ez már igazából süti.

Lehet desszert is vagy akár reggeli ez a gyümölcsös finomság. Azzal számoljunk, hogy kb. 1 óráig sül, és még ki is kell hűlnie. Meglocsolhatjuk növényi joghurttal, olvasztott étcsokoládéval, kiegészíthetjük még gyümölcsökkel. 

 

 

8 szelet
5 perc előkészítés+1 óra sütés

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.törjük össze a banánokat egy tálban vagy turmixoljuk simára a növényi tejjel poharas turmixban
  • 3.a bogyós gyümölcsök kivételével keverjük jól össze az összes hozzávalót a tálban
  • 4.végül adjuk hozzá a bogyós gyümölcsöket is, keverjük össze óvatosan
  • 5.béleljünk ki sütőpapírral egy sütőformát, mi egy 26 cm átmérőjűt használtunk
  • 6.öntsük át bele a quinoás keveréket
  • 7.180 fokon 60-70 percig süssük, amíg a quinoa meg nem puhul
  • 8.miután megsült, hagyjuk, hogy kihűljön

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Sült quinoa gyümölcsökkel?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 db közepes érett banán
  • 1 bögre (bögre =2,3 dl) száraz quinoa
  • 3 evőkanál darált dió
  • 2 bögre natúr növényi tej
  • 3-4 evőkanál házi datolyapaszta (ez teljes értékű) / agavészirup
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1/2 kiskanál vanília őrlemény / vanília kivonat
  • 1 kiskanál friss citromlé + citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 1,5-2 bögre bogyós gyümölcs (áfonya, málna, eper, esetleg meggy, akár vegyesen ) - fagyasztott is jó kiolvasztva