Recept megosztása

Sült padlizsán misos pácban

Szerintünk nagyon menőn néz ki ez a padlizsán, és még nagyon finom is. 

Nagyon jól illik hozzá egy kis rizs (barna rizs teljes értékű, csak nálunk senki nem szereti rajtam kívül), zöld leveles. Mi tofut sütöttünk hozzá forró levegős sütőben, de főtt hüvelyessel, babbal, csicseriborsóval is tökéletes.

2-4 adag
1 óra

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.mossuk meg, vágjuk ketté hosszában a padlizsánokat, majd egy éles késsel vagdossuk be rácsosan őket (jó mélyen, de ne sértsük fel a héját
  • 2.dörzsöljük be sóval, majd hagyjuk állni 20 percet
  • 3.csepegtessük le, töröljük le a nedvességet róla
  • 4.készítsük el a pácot: keverjük össze az alapanyagokat - misot, rizsecetet, balzsamecetet, tahinit, datolyapasztát, fűszereket - hígítsuk egy kis vízzel, hogy könnyen fel tudjuk vinni ecsettel
  • 5.helyezzünk a padlizsánokat sütőpapírral bélelt tepsire, bevagdosott résszel felfelé, majd egy ecset segítségével kenjük be őket a páccal
  • 6.süssük előre melegített sütőben 180 fokon 15 percig, majd ecseteljük be újra őket a páccal
  • 7.süssük még kb. 15 percig - míg szépen megpuhulnak, megpirulnak

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Sült padlizsán misos pácban?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 közepes méretű padlizsán
  • 1 evőkanál mirin/ rizsecet
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1-2 evőkanál datolyapaszta
  • 1 evőkanál tahini
  • 1 kiskanál reszelt friss gyömbér
  • 1 púpos evőkanál fehér miso paszta
  • bors, kurkuma, citromfű, fokhagyma
  • Díszítéshez: fehér és fekete szezámmag