Sült fehérrépás humusz

Volt egy pár fonnyadozó fehérrépánk itthon, (amik kimaradtak a vadasból, és hát szerettük volna felhasználni őket. A humusz nálunk egy igen közkedvelt szendvics hozzávaló, és hát fehérrépásat még nem csináltunk, így kipróbáltuk. Igazán elégedettek voltunk az eredménnyel. Egy igazán különleges kence lett belőle.

3-4 adag
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd béleljünk ki egy sütőlemezt sütőpapírral
  • 2.terítsük el rajta a kockára vágott fehérrépát, és tegyük rá a fokhagyma-gerezdeket is héjastul
  • 3.süssük kb. 20 percig, amíg megpuhulnak és enyhén megpirulnak
  • 4.késes-aprítóba tegyük be a sült fehérrépákat, a meghámozott sült fokhagymákat, és a többi hozzávalót is
  • 5.pürésítsük - tegyünk hozzá pár evőkanál csicseriborsó levet
  • 6.hígítsuk, fűszerezzük, ha még szükséges
  • 7.hűtsük le, és tálaljuk friss petrezselyemmel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Sült fehérrépás humusz?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • kb. 3 db fehérrépa - kockára vágva
  • kis konzerv/ másfél bögre (bögre = 2,3dl) főtt csicseriborsó leöblítve és lecsepegtetve – de tegyünk félre a levéből
  • 1-2 evőkanál tahini (szezámmagkrém)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1-2 kiskanál citromlé - ízlés szerint
  • 1/2 teáskanál só és őrölt fekete bors
  • 1/2 teáskanál kömény, római kömény
  • petrezselyem zöld