Recept megosztása

Spenót-főzelék

A spenótot lehet utálni vagy imádni. Nálunk az utóbbi a helyzet, nagyon szereti az egész család. Nekem Anyukám mindig így készítette. Nagyon szerettem benne a kenyér darabokat, nokedlinak hívtam őket. Így lisztet nem is kell használni a sűrítéshez.

De sokan készítik liszttel sűrítve, vagy egyszerűen sok fokhagymával, növényi tejjel sűrítve. 

Ákos Anyukája cukrosan készítette régen. Hát, ki hogy szereti, ahány ház, annyi szokás.

4 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.áztassuk be a tejbe a kenyereket, hogy teljesen szétmálljanak - ezt segíthetjük keveréssel
  • 2.dinszteljük meg a fokhagymát - vízen teljes értékű, majd öntsük hozzá tejet a kenyérrel
  • 3.adjuk hozzá a fűszereket és kezdjük el melegíteni
  • 4.főzzük kb. 5-7 percig - elkezd majd sűrűsödni - ha nagyon sűrű lenne, adjunk hozzá még egy kis növényi tejet
  • 5.adjuk hozzá a fagyott spenótot (ügyesebbek ki is olvaszthatják előtte), melegítsük, kevergessük, míg teljesen felolvad
  • 6.főzzük még pár percig, igazítsunk közben az ízesítésén, ha szükséges

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Spenót-főzelék?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 doboz (450 g/doboz) fagyasztott spenótpüré
  • kb. 7 dl növényi tej
  • 3-4 szelet (akár szikkadt) kenyér /2 db zsemle - teljes kiőrlésű lisztből
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva - jó fokhagymásan szeretjük, ezért többet használtunk
  • só, igény szerint 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő, 1/8 kiskanál bors, kurkuma

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop