Recept megosztása

Spagetti tök töltve

Újabb maradékmentő megoldás. Egyik nap még chilis bab volt, másnap átvariálhatjuk egy kicsit, hogy ne legyen unalmas. Mi spagetti tökbe töltöttük az előző napról maradt keverékünket. Ha nincs épp maradékunk, pároljunk zöldségeket, fűszerezzük, keverjük össze paradicsomszósszal, főtt hüvelyessel.

 Igazán laktató fogás kerekedett belőle. Ha nem kapunk spagetti tököt, használhatunk cukkinit, főzőtököt, de akár kaliforniai paprikát (ezt nem szükséges elősütni) is.

2-3 adag
90 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.süssük elő a tökünket (kb. 40 perc 180 fokon), miután kibeleztük - a spagetti tököt úgy érdemes sütni, hogy kettévágjuk hosszában, majd a vágott felével lefelé helyezzük sütőlapra - ne főjön túl a belseje, de azért legyen puha
  • 2.közben keverjük össze a chilis babot a rizzsel, őrölt lenmaggal - fűszerezzük, ha még szükséges
  • 3.ha elkészült a tök, villával kapargassuk meg a belét - spagetti-szerű lesz
  • 4.töltsük bele a chilis babos keverékünket, és keverjük össze a tök-spagettivel
  • 5.tegyük sütőbe 15-20 percre
  • 6.meglocsolhatjuk egy kis kesutejföllel fogyasztás előtt, jól illik hozzá

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Spagetti tök töltve?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 kis spagetti tök
  • 1 bögre ( bögre = 2,3 dl) maradék chilis bab
  • 1 bögre főtt barnarizs
  • 1 evőkanál őrölt lenmag