Recept megosztása

Sóska krém

A sóskakrém egy elég megosztó étel, van aki utálja van aki imádja. Én gyerekkoromban nagyon nem szerettem a menzán, de azóta változott az ízlésem, és kifejezetten szeretem. Nálunk a család picit édesen kedveli, növényi tejföllel/joghurttal, kis liszttel behabarva. 

4 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg kevés vízen a hagymát, dobjuk rá a sóskát, (ha nagyon vastag a levelek szára, ki lehet szedni, mi turmixoltuk, ezért nem volt rá szükség), kicsit sózzuk meg, várjuk meg, míg teljesen összeesnek a levelek, majd öntsük fel 2 dl vízzel
  • 2.közben keverjük össze a növényi tejfölt/joghurtot csomómentesre a liszttel -ezzel fogjuk behabarni
  • 3.hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a tejfölös keveréket a sóskához, főzzük kb. 10 percig, míg besűrűsödik, majd végül turmixoljuk simára - én magasfordulatszámos turmixban leturmixoltam a megdinsztelt sóskát, és utána habartam be, így teljesen krémes lett

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Sóska krém?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 250 g friss sóska
  • 2 dl növényi (házi) tejföl /joghurt
  • 2 dl víz
  • 2-3 púpos evőkanál zabpehelyliszt/ barna rizsliszt
  • 1 hagyma - apróra vágva
  • só, bors
  • 2-3 evőkanál datolyapaszta édesítésnek