Recept megosztása

Sós zabmuffin

Mi nem igazán vagyunk édesszájúak, jobban szeretjük a sós ételeket. Így született meg az igény erre fűszeres muffinra. 

Kitűnő reggelire, de akár uzsonnára, tízóraira is elcsomagolhatjuk. 

Mi édesburgonyából készítettük, de lehet sült sütőtökből is. 

 

11 kisebb muffin
40 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 2 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra
  • 2.főzzük meg a meghámozott, felkockázott édesburgonyát puhára enyhén sós vízben - kb. 20 perc - utána villával tudjuk pürésíteni
  • 3.egy tálban törjük össze egy kicsit a babot - nem kell pépesre
  • 4.adjuk hozzá az édesburgonya pürét, növényi tejet, citromlevet, keverjük össze
  • 5.keverjük hozzá a száraz alapanyagokat (zabpehely, szódabikarbóna, fűszerek)
  • 6.kóstoljuk meg, ízesítsük, ha még szükséges
  • 7.adagoljuk muffin formába
  • 8.süssük 200 fokon kb. 25-30 percig
  • 9.hagyjuk kicsit kihűlni, mielőtt kivesszük a formából
  • 10.rácson hűtsük ki teljesen

Hozzávalók

  • 2 bögre (bögre=2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely
  • 1/2 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál friss citromlé
  • 1/2 kiskanál őrölt kömény
  • 1/4 kiskanál pirospaprika, 1/4 kiskanál füstölt pirospaprika
  • 1/2 kiskanál vöröshagyma granulátum, fokhagymapor
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
  • 1 és 1/4 bögre natúr növényi tej - lehetőleg házi
  • 1/2 kis konzerv /3/4 bögre főtt vörös vesebab - leöblítve, lecsepegtetve
  • 1/2 bögre édesburganyapüré ( kb. 1 közepes édenyburgonyából) vagy sütőtökpüré - a megsütött tököt villával nyomkodjuk össze alaposan