Recept megosztása

Shakshuka – izraeli lecsó

Izraeli ihletésű, ízletes , fűszeres shakshuka csicseriborsóval, egy edényben elkészítve, mindössze 30 perc alatt! Egy kiadós, mégis egészséges fogás ebédre vagy vacsorára.

4 személy
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.pirítsuk /pároljuk meg kevés olajon/vízen a hagymát (vízen teljes értékű), paprikát és fokhagymát –kb. 4-5 percig, kevergessük gyakran – olyan edényt használjunk, amiben majd tudunk botmixert használni
  • 2.adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomokat, a paradicsomszószt, édesítőt, sót, fűszereket, és jól keverjük össze
  • 3.közepes fokozaton főzzük 3 -4 percig, gyakran kevergetve
  • 4.ha megpuhult a paradicsom is, használjuk a botmixert, de ne teljesen simára dolgozzuk el, hanem azért maradjanak benne darabkák is
  • 5.adjuk hozzá a leöblített, lecsepegtetett csicseriborsót és olivabogyókat
  • 6.keverjük jól össze,majd alacsony hőfokon főzzük 15-20 percig, hogy az ízek összeérhessenek és átjárhassák a csicseriborsót
  • 7.kóstoljuk meg és szükség szerint fűszerezzük, édesítsük még
  • 8.fogyasszuk magában, kenyérrel, tésztával vagy rizzsel, díszítsük friss citrom darabokkal, további olíva bogyóval, friss korianderrel vagy petrezselyemmel
  • 9.a maradék 4 napig, hűtőszekrényben lefedve vagy 1 hónapig a mélyhűtőben eláll

Visszajelzés a receptről

2023.02.14.
“Szuper recept”
Péter

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Shakshuka – izraeli lecsó?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1/2 bögre (bögre= 2,3dl) kisebb kockára vágott hagyma
  • 1 közepes piros kaliforniai paprika kisebb darabokra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma átpasszírozva
  • 4 db nagy paradicsom kockára vágva (vagy 1 konzerv darabolt paradicsom)
  • 1 doboz (500g) paradicsomszósz
  • 1 evőkanál juharszirup vagy édesítő, amit szeretsz – mi 2 evőkanál eritritet használtunk
  • só, bors
  • 2 teáskanál füstölt őrölt paprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 teáskanál chili por (elhagyható)
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet kardamom
  • fél kiskanál koriander mozsárban megtörve vagy friss
  • 2 doboz konzerv csicseriborsó vagy 3 bögre főtt
  • 4-5db zöld olivabogyó kimagozva (elhagyható)