Recept megosztása

Serpenyős ropogós pizza – 20 perc alatt

Kitűnő megoldás ez a pizza, ha gyorsan szeretnénk megoldani valamelyik étkezésünket. A tésztát gyúrni sem kell, mindössze néhány hozzávalóból áll. És a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. Elrontani sem lehet, annyira egyszerűen elkészíthető. Mi olajat sem használtunk hozzá, ehhez azonban szükséges egy jó, tapadásmentes serpenyő. Rukkolával szórtuk meg a tetejét, amikor elkészült.

1 személyre
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.keverjük össze a tészta hozzávalóit egy tálban
  • 2.melegítsük fel a serpenyőt, öntsük bele a tésztát
  • 3.oszlassuk el kanállal kör alakúra
  • 4.fedő alatt kezdjük el alacsony fokozaton sütni pár percig
  • 5.amikor látszik, hogy megsült egy picit a tészta alja, kifehéredett mindenhol, kenjük meg a paradicsomszósszal, és tegyük rá a feltéteket – mi paradicsomot, póréhagymát, szezámmagot tettünk rá
  • 6.tegyük vissza a fedőt, és süssük addig alacsonyabb fokozaton, míg látszik a feltéteken is, hogy megpuhultak - kb.10 perc
  • 7.ha sajtot használunk, csak megolvadni fog, megsülni, megbarnulni nem
  • 8.vegyük le a fedőt, és kb. 2 percig süssük így is, hogy ropogósabb legyen
  • 9.már fogyaszthatjuk is

Hozzávalók egy kis pizzához:

  • 1/3 bögre (bögre=2,3 dl) kölesliszt - más liszttel is készíthető
  • 1 evőkanál őrölt lenmag + 3 evőkanál víz összekeverve, kb. 10 percig álljon
  • 4 evőkanál natúr növényi tej
  • negyed kiskanál fokhagymapor
  • fél kiskanál oregánó
  • pici bors

Egyéb:

  • 2 evőkanál fűszeres paradicsomszósz/pizzaszósz
  • hagyma, paradicsom - felszeletelve
  • ízlés szerinti feltét: párolt gomba/kukorica/főtt bab/ növényi sajt (nem teljesértékű)