Recept megosztása

Sárgarépatorta ízű golyók

Igazán pénztárcabarát ez a desszert. Olajos magvakból az egyik legolcsóbbat választottuk. Azt azért érdemes tudni, hogy az omega 3 – omega 6 aránya nem a legjobb a napraforgómagnak. Persze, néha belefér, de ha megtehetjük, válasszuk inkább a diót. Egy késes aprítóra lesz csak szükségünk az elkészítéshez.

kb. 15 db
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.helyezzük késes aprítóba a napraforgómagot, a kókuszreszeléket, fűszereket, és jól dolgozzuk össze
  • 2.ha belefér az aprítóba, adjuk hozzá a datolyát, a sárgarépát és járassuk addig, amíg a keverék összetapad - nekünk nem fért bele, ezért mi két részletben aprítottunk, majd egy tálban összekevertük
  • 3.kóstoljuk meg, és ízesítsük, ha még szükséges
  • 4.ha a keverék túl száraz lenne, adjunk hozzá még puha datolyát /datolyapasztát, ha túl nedvesnek érezzük, adjunk hozzá még kókuszreszeléket, és hagyjuk a keveréket 20 percet pihenni
  • 5.majd enyhén nedves kézzel formázzunk golyókat a masszából
  • 6.forgassuk meg kókuszreszelékben
  • 7.hűtőben kb. 5 napig eláll

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Sárgarépatorta ízű golyók?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre = 2,3 dl) nyers hántolt napraforgómag
  • 1 bögre kókuszreszelék + 1/3 bögre a forgatáshoz
  • 1/2 kiskanál fahéj
  • 1 késhegynyi kurkuma, szerecsendió, gyömbér
  • 1 csipet só
  • 1 bögre puha datolya, pár órára beáztatva, használat előtt lecsepegtetve - nekünk ettől elég édes lett, de lehet még házi datolyaszirupot tenni hozzá /vagy több datolyát
  • 1 nagyobb sárgarépa