Igazán pénztárcabarát ez a desszert. Olajos magvakból az egyik legolcsóbbat választottuk. Azt azért érdemes tudni, hogy az omega 3 – omega 6 aránya nem a legjobb a napraforgómagnak. Persze, néha belefér, de ha megtehetjük, válasszuk inkább a diót. Egy késes aprítóra lesz csak szükségünk az elkészítéshez.
1.helyezzük késes aprítóba a napraforgómagot, a kókuszreszeléket, fűszereket, és jól dolgozzuk össze
2.ha belefér az aprítóba, adjuk hozzá a datolyát, a sárgarépát és járassuk addig, amíg a keverék összetapad - nekünk nem fért bele, ezért mi két részletben aprítottunk, majd egy tálban összekevertük
3.kóstoljuk meg, és ízesítsük, ha még szükséges
4.ha a keverék túl száraz lenne, adjunk hozzá még puha datolyát /datolyapasztát, ha túl nedvesnek érezzük, adjunk hozzá még kókuszreszeléket, és hagyjuk a keveréket 20 percet pihenni
5.majd enyhén nedves kézzel formázzunk golyókat a masszából
1 bögre puha datolya, pár órára beáztatva, használat előtt lecsepegtetve - nekünk ettől elég édes lett, de lehet még házi datolyaszirupot tenni hozzá /vagy több datolyát