Recept megosztása

Sárgaborsó főzelék

Ennél egyszerűbb főzelék talán nincs is, csak feltesszük főni a fűszerekkel a sárgaborsót, párolunk egy hagymát, … és egyszercsak kész a finom, fehérjedús, laktató főzelékünk. Mi növényi fasírttal, salátával ettük.

Hamarabb elkészül, ha előző este beáztatjuk a sárgaborsót.

4 személy
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük fel főni a zacskó sárgaborsót egy nagyobb lábasban, annyi vízzel, hogy kb. egy ujjnyival ellepje
  • 2.tegyük bele a babérlevelet, nyomjuk bele a fokhagymát, sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük
  • 3.főzzük alacsony fokozaton addig, míg teljesen megpuhul a borsó – ha szükséges, tegyünk hozzá egy kis vizet
  • 4.kevergessük meg időnként, nehogy leégjen
  • 5.közben egy hagymát vágjunk jó apróra, és egy serpenyőben, vízen/olajon pároljuk puhára fedő alatt,- akkor keverjük a borsóhoz, amikor már puha
  • 6.főzzük össze kb. 5-10 percig

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Sárgaborsó főzelék?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 zacskó (500g) sárgaborsó - érdemes beáztatni éjszakára vízbe, de ha elmaradt, akkor sincs gond, csak tovább kell főzni
  • 1 nagy fej (lila)hagyma
  • 2 -3 gerezd fokhagyma átpasszírozva
  • bors
  • kömény
  • 1-2 db babérlevél
  • folyékony füst – elhagyható