Recept megosztása

Sajtos-tejszínes szósz karfiolból

Ez a szósz lágy, krémes, selymes, sima – pedig sem tejszín, sem sajt nincs benne, hiszen vegán. Nálunk az egész családnak nagyon ízlett, és senki nem jött rá, hogy karfiol is van benne.

Ez az étel frissen a legfinomabb – később a tészta beszívhatja a szószt.

4 személy
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy nagy edényben (amiben később botmixert is tudunk használni) pároljuk meg a hagymát kevés vízen/olajon
  • 2.adjuk hozzá a sörélesztőt, mustárt, kurkumát, paradicsompasztát, fokhagymát és a sót, és pár másodpercig keverjük
  • 3.adjuk hozzá a növényi tejet, és a keverjük össze alaposan, az edény aljáról sem feledkezzünk meg
  • 4.tegyük a misot, a karfiolt az edénybe, vegyük le a hőt alacsony fokozatra, és félig fedjük le az edényt
  • 5.addig főzzük – alkalmanként megkeverve, - míg a karfiol puha lesz, ez kb. 20 percet vesz igénybe
  • 6.közben kávédarálóban aprítsuk fel a nyers napraforgómagot, és keverjük azt is a karfiolhoz, hagy főjenek együtt
  • 7.utána tegyünk fel sós vizet a tésztának és főzzük meg a csomagolás utasításai szerint
  • 8.tartsunk meg 1/2 bögre tészta főzővizet, majd szűrjük le a tésztát (de ne öblítsük le), hagyjuk a szűrőben
  • 9.mikor megpuhult a karfiol, botmixerrel mixeljük simára
  • 10.állítsuk be alacsonyra a hőfokot és főzzük még, gyakran megkeverve, amíg finoman fel nem forr
  • 11.keverjük hozzá a főtt tésztát és a tésztavizet
  • 12.folytassuk a főzést, amíg a szósz kicsit besűrűsödik
  • 13.ízesítsük még sóval és borssal, és azonnal tálaljuk

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Sajtos-tejszínes szósz karfiolból?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 lilahagyma, felszeletelve
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 2 teáskanál mustár
  • 1/4 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1/2 evőkanál paradicsompaszta vagy ketchup
  • 2 gerezd fokhagyma felszeletelve
  • 1 teáskanál só
  • 3,5 bögre (bögre=2,3dl) édesítetlen növényi tej – mi szóját használtunk
  • 3 evőkanál fehér miso
  • 3,5 bögre nyers karfiol apróra vágva (kb. fél fej, a másik feléből levest csináltunk)
  • 1/2 bögre nyers napraforgómag
  • 500g (gluténmentes) tészta