Recept megosztása

Sajtos karfiol falatok

Mindössze 4 összetevőből (+víz és fűszerek) állnak ezek a karfiol falatkák, melyek mini muffin formában készülnek, csicseriborsó lisztből, sörélesztőpehellyel a sajtos ízért. Ideális rágcsának, reggelire, de akár magunkkal is vihetjük bárhova.

4 személy
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra
  • 2.vékonyan olajozzuk ki a muffin sütő formát vagy béleljük ki papírral
  • 3.késes aprítóba tegyük be a karfiolt, és nagyon apróra daráljuk le
  • 4.egy nagyobb tálban alaposan keverjük össze a csicseriborsólisztet, a vizet, sörélesztőpelyhet, a tahinit, sót és borsot, és az általunk kedvelt fűszereket
  • 5.adjuk hozzá a karfiolt, és jól keverjük össze
  • 6.osszuk el a keveréket az előkészített mini muffin formákba –nekünk 12 db lett
  • 7.süssük az előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek
  • 8.helyezzük egy rácsra hűlni
  • 9.tálalhatjuk melegen, szobahőmérsékleten vagy akár hidegen

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Sajtos karfiol falatok?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1/2 bögre (bögre=2,3dl) kb. 60 g csicseriborsó liszt
  • 2 bögre/kb. 230g apróra vágott karfiol
  • 1/3 bögre (80 ml) víz
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 evőkanál tahini
  • 1/4 teáskanál finom tengeri só
  • 1/8 teáskanál őrölt fekete bors
  • szerecsendió
  • gyömbér
  • kömény
  • ½ teáskanál fokhagymapor, hagymapor