Recept megosztása

Rózsaszín (paradicsomos) szósz kesudióval

Igazán érdekes színű lett ez a szósz, de reméljük, senkinek nem veszi el a kedvét, sőt… Hiszen nagyon finom. Barbie kedvelők előnyben. Ez biztos, hogy a gyerekeknek is ízlik. Mi tésztát főztünk hozzá.

Ez egy hedonistább, magasabb zsírtartalmú változat.

4-5 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát kevés vízen
  • 2.adjuk hozzá a paradicsomszószt, a paradicsompürét és a sót, és forraljuk fel
  • 3.alacsony fokozaton, fedő alatt, főzzük 10 percig, vagy amíg besűrűsödik
  • 4.közben főzzük ki a tésztát a csomagoláson található leírás szerint - tartsunk meg fél bögre főzővizet
  • 5.a lecsepegtett (kesu)diót turmixoljuk simára a sörélesztővel és 1 bögre vízzel - késes aprítóval nem lesz krémes
  • 6.ezután adjuk hozzá a paradicsomszószhoz a kesudió keveréket, és alaposan keverjük össze
  • 7.apránként adjuk hozzá a félretett főzővizet - állítsuk be ízlés szerint a sűrűségét
  • 8.kóstoljuk meg, ízesítsük sörélesztőpehellyel
  • 9.tálaljuk melegen és díszítsük friss bazsalikommal, megszórhatjuk házi vegán parmezán sajttal

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Rózsaszín (paradicsomos) szósz kesudióval?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • kb. 300 g (gluténmentes) tészta

Szószhoz:

  • 3/4 bögre (bögre=2,3 dl) nyers (kesu)dió - beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
  • 1 nagy fej (lila)hagyma - kockára vágva vagy hagymagranulátum
  • 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva vagy fokhagymapor
  • 1 doboz (500 ml) paradicsomszósz
  • 2 púpos evőkanál sűrű paradicsompaszta
  • 3-4 evőkanál sörélesztő
  • 1 bögre víz
  • ízlés szerint folyékony füst, (gluténmentes) szójaszósz
  • friss bazsalikom (tálaláshoz)
  • házi vegán parmezán (tálaláshoz)