Recept megosztása

Rozmaringos kelkáposztaleves fehér babbal

Hidegebb időkben jól esik egy tápláló leves. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Tele van finom zöldségekkel, babbal. Mi kukoricát is tettünk bele, hogy még komplexebb legyen. De ha nem fogyasztasz kukoricát, csak hagyd ki, esetleg helyettesítsd krumplival.

8 adag
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát kevés vízen/alapleven
  • 2.adjuk a hagymákhoz a sárgarépát, fehérrépát, adjunk hozzá még egy kis vizet és dinszteljük félig puhára
  • 3.majd adjuk hozzá a rozmaringot, a kurkumát és a fekete borsot, és "pirítsuk" kb. 2 percig.
  • 4.ezután adjuk hozzá a babot, a csíkokra vágott kelkáposztát, kicsit azt is dinszteljük meg, hogy összeessenek a levelek
  • 5.öntsük fel a vízzel/alaplével
  • 6.ízlés szerint még fűszerezzük, sózzuk
  • 7.fedő alatt főzzük puhára a zöldségeket - ez kb.20 perc
  • 8.mikor már majdnem megpuhultak, adjuk hozzá a főtt babot, kukoricát, és főzzük össze, végül adjuk hozzá a citromlevet

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Rozmaringos kelkáposztaleves fehér babbal?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 konzerv /1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt fehér óriás bab
  • 1 fél fej (kb. 500 g) kelkáposzta - csíkokra vágva
  • 1 nagy fej (lila) hagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 4 nagyobb sárgarépa - karikákra vágva
  • 1 fehérrépa - karikákra vágva
  • 1 kis konzerv/ 1,3 bögre főtt kukorica
  • 8 bögre víz + 4 evőkanál mindenmentes ételízesítő /alaplé
  • 1/4 kis kurkuma, őrölt kömény
  • 1/8 kiskanál bors
  • 1/2 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 citrom leve