Rizskréker

Miskolczi Andival készítettük el ezt a nagyon finom, de nagyon egyszerű rizskrékert. Maradékmentésre is kitűnően alkalmas. Akkor még kevesebb az elkészítési idő, kb. 30-35 perc. Tökéletes partikra, vagy uzsonnára mártogatósokkal.

 

 

 

 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.főzzük meg a rizst - mi kuktában rizs programon készítettük el, majd 20 percig még a kuktában hagytuk melegen tartó funkción
  • 2.hagyjuk kicsit hűlni
  • 3.késes aprítóban dolgozzuk simára a rizst a hozzávalókkal
  • 4.nedves kézzel formázzunk gombócokat belőle
  • 5.tegyük sütőpapírra, borítsuk be egy másik sütőpapírral, majd pohár fenekével vagy nyújtófával lapítsuk el vékonyra VAGY nyújtsuk vékonyra két sütőpapír között
  • 6.óvatosan szedjük le a felső sütőpapírt, (ha egyben nyújtottuk ki a kés hátuljával kockázzuk fel) majd tegyük át a papírral egyuttttepsire és süssük 180 fokra előmelegített sütőben az egyik oldalát kb. 15 percig
  • 7.majd fordítsuk meg, és süssük még 10 percig

Hozzávalók:

  • 2 bögre száraz basmati rizs
  • 4 bögre víz
  • Egyik feléhez:
  • 5-7 kanál víz
  • só, bors, fokhagymapor
  • 2 evőkanál fekete szezámmag
  • Másik feléhez:
  • 5-7 kanál víz
  • só, bors, fokhagymapor
  • 2 evőkanál fekete szezámmag
  • 1/2 kiskanál füstölt paprika
  • 1 kiskanál pirospaprika