Étrend adat(ok)
6-8 adag
60 perc
60 perc
Elkészítés
- 1.főzzük meg a rizst - mi kuktában rizs programon készítettük el, majd 20 percig még a kuktában hagytuk melegen tartó funkción
- 2.hagyjuk kicsit hűlni
- 3.késes aprítóban dolgozzuk simára a rizst a hozzávalókkal
- 4.nedves kézzel formázzunk gombócokat belőle
- 5.tegyük sütőpapírra, borítsuk be egy másik sütőpapírral, majd pohár fenekével vagy nyújtófával lapítsuk el vékonyra VAGY nyújtsuk vékonyra két sütőpapír között
- 6.óvatosan szedjük le a felső sütőpapírt, (ha egyben nyújtottuk ki a kés hátuljával kockázzuk fel) majd tegyük át a papírral egyuttttepsire és süssük 180 fokra előmelegített sütőben az egyik oldalát kb. 15 percig
- 7.majd fordítsuk meg, és süssük még 10 percig
Hozzávalók:
- 2 bögre száraz basmati rizs
- 4 bögre víz
- Egyik feléhez:
- 5-7 kanál víz
- só, bors, fokhagymapor
- 2 evőkanál fekete szezámmag
- Másik feléhez:
- 5-7 kanál víz
- só, bors, fokhagymapor
- 2 evőkanál fekete szezámmag
- 1/2 kiskanál füstölt paprika
- 1 kiskanál pirospaprika