Recept megosztása

Rántott bodzavirág, akácvirág

Szezonban érdemes mindenképpen kipróbálni ezt a finomságot. Ügyeljünk rá, hogy ne forgalmas helyről szedjük a virágokat. Frissen használjuk fel őket, óvatosan öblítsük le, rázzuk le róluk a vizet. Az eredeti receptben forró, bő olajban sütik ki, majd porcukorral megszórják, mi próbáltuk kicsit könnyebbre elkészíteni.

 

 

2-3 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.keverjük be a palacsintatésztát (nyugodtan használd a kedvenc palacsinta recepted, csak készítsd kicsit sűrűbbre) - hagyjuk pár percet pihenni
  • 2.forrósítsuk fel a serpenyőt - érdemes jó minőségű tapadásmentes serpenyőt használni az olajmentes sütéshez
  • 3.mártsuk a száránál fogva a virágot a palacsintatésztába, hogy mindenhol befedje
  • 4.tegyük a szár segítségével szárral felfelé a serpenyőbe, kicsit nyomkodjuk le - mivel mi nem olajban sütőttük, mi levagdostuk ollóval a szárat a serpenyőben, hogy meg tudjuk fordítani, hogy megsüssük a másik oldalát - néhány perc oldalanként
  • 5.mikor elkészültek, tálaljuk (cukormentes) lekvárral, esetleg házi csokikrémmel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Rántott bodzavirág, akácvirág?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • kb. 8-10 db bodzavirág /akácvirág - akár vegyesen
  • 1-2 kiskanál vanília kivonat
  • édesítő ízlés szerint - mi most eritrit /stevia keverékét használtuk (nem teljes értékű)
  • sűrűbb palacsinta tészta - mi 100 g hajdinalisztből készítettünk kb. 220 g növényi tejjel