Recept megosztása

Rakott édesburgonyás egytálétel – Gunagriha módra

Tökéletes egytálétel – nemcsak hűvösebb napokra. Nagyon egyszerűen elkészíthető. Gyakorlatilag csak beledobáljuk az alapanyagokat egy hőálló tálba, leöntjük a fűszeres szósszal és már mehet is a sütőbe. Gunagrihának annyira ízlett, hogy kétszer is szedett.

Aki nem fogyaszt szóját, nyugodtan hagyja ki vagy helyettesíthető pl. főtt babbal.

 

6-8 adag
15 perc előkészület + kb. 60 perc sütés

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 3 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.készítsük elő a zöldségeket, majd helyezzük el őket egy tűzálló tálba
  • 2.keverjük hozzá a quinoát, tofu kockákat
  • 3.állítsuk össze a szószt - keverjük össze a fűszereket a növényi joghurttal, vízzel
  • 4.keverjük össze az egészet, hogy mindenhova jusson a szószból - keverjünk hozzá még egy kis vizet,ha szükséges, lepje el az öntet a zöldségeket
  • 5.fedjük le, és helyezzük be a sütőbe - állítsuk 180 fokra
  • 6.süssük puhára, kb 1 óra alatt - figyeljük közben, ha beszívta a nedvességet, de még nem puha a krumpli, quinoa, adjunk hozzá még egy kis vizet, és keverjük át
  • 7.mikor megpuhult minden, vegyük ki és pihentessük 10 percig

Hozzávalók

  • 2 nagyobb édesburgonya - meghámozva, felkockázva
  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) quinoa - leöblítve
  • 1 nagy fej lilahagyma - vékonyra szelve
  • 1 kaliforniai paprika - felcsíkozva
  • 1-2 tömb füstölt tofu - felkockázva

Szószhoz:

  • 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva/apróra vágva
  • 1-2 kiskanál kakukkfű
  • 2 nagy (2*450 g) növényi joghurt, mi bolti fermentált kókuszjoghurtot használtunk
  • 4,5 dl víz
  • 2 evőkanál mindenmentes ételízesítő, só
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma, őrölt fekete kömény
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop