RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy hosszúkás sütőformát (kb. 12cmx28cm) sütőpapírral
- 2.tegyük az összes száraz hozzávalót – kivéve az aszalt gyümölcsöket és a magokat - egy tálba, és keverd alaposan keverjük össze
- 3.egy másik kis tálban jól nyomkodjuk szét a banánokat egy villával
- 4.adjuk hozzá a növényi tejet, a borecetet és vanília kivonatot, majd keverjük jól össze
- 5.keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat
- 6.végül adjuk hozzá az aszalt gyümölcs darabokat, és a diót/ mandulát, és keverjük össze
- 7.öntsük a tésztát a sütőformába
- 8.süssük kb. 35–40 percig –vigyázzunk, hogy ne süssük túl - a közepe ne legyen folyós, mikor fogpiszkálóval leteszteljük – az a jó, ha kissé ragacsos
- 9.hagyjuk teljesen kihűlni és csak utána szeleteljük
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Száraz hozzávalók
- 2 bögre (bögre=2,3dl) /200 g (gluténmentes) zabpehelyliszt – zabpehely kávédarálóval megőrölve
- ½ bögre /100g por eritrit – kristályos eritrit kávédarálóval megőrölve
- ¾ bögre / 75 g mandulaliszt vagy mandula darálva
- 1,5 teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál só
- 1 bögrényi aszalt gyümölcs kis darabokra vágva (szilva, sárgabarack, datolya, mazsola, áfonya)
- kis marék dió/mandula darabokra vágva
Nedves hozzávalók
- ¾ bögre/180ml növényi tej
- 2 közepes nagyságú nagyon érett banán
- ½ evőkanál borecet
- 1 teáskanál vanília kivonat