Recept megosztása

Püspökkenyér – aszalt gyümölcsös banán kenyér

Nagyon könnyen elkészíthető ez a banánkenyér. Mi most aszalt gyümölcsökkel, mandula darabokkal csináltuk. Csokiimádók tehetnek bele apróra feldarabolt étcsokit is.

Tökéletes az ünnepekre is, vagy vendégvárásra. Nálunk nagyon nagy sikere volt.

4 személy
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy hosszúkás sütőformát (kb. 12cmx28cm) sütőpapírral
  • 2.tegyük az összes száraz hozzávalót – kivéve az aszalt gyümölcsöket és a magokat - egy tálba, és keverd alaposan keverjük össze
  • 3.egy másik kis tálban jól nyomkodjuk szét a banánokat egy villával
  • 4.adjuk hozzá a növényi tejet, a borecetet és vanília kivonatot, majd keverjük jól össze
  • 5.keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat
  • 6.végül adjuk hozzá az aszalt gyümölcs darabokat, és a diót/ mandulát, és keverjük össze
  • 7.öntsük a tésztát a sütőformába
  • 8.süssük kb. 35–40 percig –vigyázzunk, hogy ne süssük túl - a közepe ne legyen folyós, mikor fogpiszkálóval leteszteljük – az a jó, ha kissé ragacsos
  • 9.hagyjuk teljesen kihűlni és csak utána szeleteljük

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Püspökkenyér – aszalt gyümölcsös banán kenyér?
Kattints az értékeléshez

Száraz hozzávalók

  • 2 bögre (bögre=2,3dl) /200 g (gluténmentes) zabpehelyliszt – zabpehely kávédarálóval megőrölve
  • ½ bögre /100g por eritrit – kristályos eritrit kávédarálóval megőrölve
  • ¾ bögre / 75 g mandulaliszt vagy mandula darálva
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál só
  • 1 bögrényi aszalt gyümölcs kis darabokra vágva (szilva, sárgabarack, datolya, mazsola, áfonya)
  • kis marék dió/mandula darabokra vágva

Nedves hozzávalók

  • ¾ bögre/180ml növényi tej
  • 2 közepes nagyságú nagyon érett banán
  • ½ evőkanál borecet
  • 1 teáskanál vanília kivonat