Recept megosztása

Porcsinleves

Golenya Ági mutatta nekünk ezt a receptet. A porcsint sokan gyomként ismerik, pedig nagyon jó élettani hatásai vannak, érdemes gyakran fogyasztani, szuper omega 3 forrás. Krémlevest készített belőle Ági. Tovább dúsítható zöldségekkel, főtt édesburgonyával, sült sütőtökkel.

 

4-6 adag
15 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük a porcsint, hagymát a turmixgépbe, adjunk hozzá vizet (mi kb. 1 litert tettünk hozzá), turmixoljuk simára - ha túl sűrűnek érezzük, tegyünk még hozzá vizet
  • 2.öntsük át egy lábasba, melegítsük kb. 38-40 fokosra, ha melegen fogyasztanánk - semmiképpen sem forraljuk
  • 3.szedjük tálakba, és ízesítsük néhány kiskanál sörélesztőpehellyel, csipet chlorellával, szójaszósszal /tamarival, őrölt fekete köménnyel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Porcsinleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 nagy adag (kb. 1,5-2 liternyi ) porcsin - megmosva
  • 1 fej hagyma - négybe vágva
  • só, kurkuma, bors
  • víz -ízlés szerint

Tálaláshoz:

  • chlorella por
  • őrölt fekete kömény
  • szójaszósz /tamari - el is hagyható, helyette só
  • sörélesztőpehely