Recept megosztása

Pékleves

Egy szuper lehetőség, hogy elhasználjuk a szikkadt kenyeret, zsemlét. Egy igazán laktató levest készíthetünk egyszerűen és nagyon gyorsan. Még finomabb, ha van alaplevünk, és azzal készítjük.

Mi kiegészítettük sült csicseriborsóval (el is hagyható), pirított kenyérkockával, a végén megszórtuk sörélesztőpehellyel. 

 

 

4-6 adag
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
  • 2.aprítsuk bele a kenyeret /zsemlét egy tálba és öntsük fel a 1,5 liter vízzel
  • 3.közben készítsük el a pirítós kockákat
  • 4.mikor kész vannak a hagymák, öntsük hozzá a kenyeret a vízzel, és adjuk hozzá a fűszereket (sörélesztőpehely kivételével)
  • 5.főzzük fedő alatt - forrástól számítva kb.10 percig
  • 6.vegyük ki a babérleveleket
  • 7.passzírozzuk át, ha szükségesnek érezzük - esetleg boxmixer is használható - mi egyiket sem csináltuk, szépen szétfőtt a kenyér - kézi habverővel segítettük elő
  • 8.adjuk hozzá a növényi tejfölt hőkiegyenlítéssel, majd főzzük még pár percig
  • 9.fűszerezzük, hígítsunk rajta, ha még szükséges
  • 10.tálaljuk sörélesztőpehellyel, pirított kenyérkockákkal, sült csicseriborsóval, esetleg vegán (lehetőleg házi) sajttal

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Pékleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 4 szelet kenyér / 2 db zsemle - teljes kiőrlésű lisztből - akár szikkadt
  • 1 nagy fej (lila)hagyma - reszelve vagy nagyon apróra vágva
  • 2-3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • kb.1,5 l víz
  • 2-3 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 1 kiskanál füst só /vagy sima só + néhány fújás folyékony füst
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1/4 kiskanál őrölt kömény
  • 3-4 db babérlevél
  • 1 dl kesutejföl - kb. fél bögre (bögre=2,3 dl) kesudióból /növényi tejföl
  • *Tálaláshoz:
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • 2-3 szelet kenyér/1-2 zsömle - felkockázva, sütőben /olajmentes fritőzben megpirítva
  • sült csicseriborsó