Recept megosztása

Párolt fahéjas alma

Hűvösebb időkben nagyon jól esik egy kis langyos párolt alma. Lányaink annyira szeretik, hogy desszertként szokták fogyasztani. Mi édesíteni nem szoktuk, finom édes lesz a mazsolától.

1-2 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.pucoljuk meg az almákat, vágjuk ki a magházukat, majd kockázzuk fel őket
  • 2.tegyük egy lábasba, locsoljuk meg őket a citromlével - így nem barnulnak be annyira
  • 3.közepes fokozaton kezdjük el párolni, pici vizet tehetünk alá, nehogy leégjen
  • 4.mikor már eresztett egy kis levet, adjuk hozzá mazsolát, szórjuk meg fahéjjal, majd alaposan keverjük össze
  • 5.fedő alatt pároljuk puhára, kicsit hagyjuk hűlni - langyosan már fogyaszthatjuk is

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Párolt fahéjas alma?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2-3 db közepes alma
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 marék mazsola