Paprikás humusz

Néha egyetlen összetevővel is izgalmasabbá tehetjük az ételeinket. Mi most egy paprikával bolondítottuk meg a humuszunkat. Természetesen más zöldséggel is lehet kísérletezni.

Ez a recept ráadásul nagyon alacsony zsírtartalmú, mivel sem olaj, sem tahini nem került bele.

4 személy
10 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 2 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.a hozzávalókat aprítsuk, keverjük krémesre késes aprítóval, esetleg kézi botmixerrel
  • 2.ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal, köménnyel, római köménnyel

Hozzávalók

  • 1 konzerv vagy 1,5 bögre (bögre=2,3dl) csicseriborsó lecsepegtetve - levét tartsuk meg
  • fél kaliforniai paprika – nyersen vagy kicsit megpárolva/sütve
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 2 evőkanál tamari (gluténmentes szójaszósz)/szójaszósz
  • 3 evőkanál csicseriborsólé
  • só, bors, kömény, római kömény

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop Igényeld te is örökös VIP kártyádat, részletek itt