Recept megosztása

Palóc leves – tárkonyos zöldségleves zab tejföllel

Ez egy fantasztikus egytál étel lett. Nagyon jól laktat, amellett, hogy isteni finom. Zabtejföllel készítettük. Nem sajnáltuk belőle az ecetet és a tárkonyt sem, és nagyon elégedettek voltunk az eredménnyel.

5-6 adag
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen /olajon – vízen teljesértékű
  • 2.tegyük hozzá a sárgarépát, kicsit azt is pároljuk meg
  • 3.jöhet hozzá a krumpli, pár percig azt is süssük, pároljuk
  • 4.öntsük fel vízzel, hogy ellepje
  • 5.tegyük hozzá a borsót, zöldbabot, fűszereket
  • 6.főzzük puhára a zöldségeket fedő alatt nem túl magas fokozaton
  • 7.közben áztassuk be a zabpelyhet annyi vízbe, hogy ellepje, és hagyjuk pihenni 20 percig
  • 8.utána turmixoljuk le, ízesítsük kevés ecettel, citromlével, sóval - ha nagyon sűrű lenne, még tegyünk hozzá vizet
  • 9.mikor már puhák a zöldségek, óvatosan keverjük a leveshez a tejfölünket – érdemes a hideg tejfölhöz apránként adagolni a forró levesből, és elkeverni, hogy ne csomósodjon össze, és csak utána hozzáönteni a leveshez
  • 10.főzzük még 5-10 percig – be is fog kicsit sűrűsödni a levesünk
  • 11.tegyünk hozzá még fűszereket, ecetet ízlésük szerint

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Palóc leves – tárkonyos zöldségleves zab tejföllel?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 bögre (bögre =2,3dl) zöldbab – mi fagyasztottat használtunk, sárgát
  • 1 bögre zöldborsó – mi fagyasztottat használtunk
  • 3 nagy sárgarépa - felkarikázva
  • 4 nagyobb krumpli – nagyobb darabokra vágva
  • 2 nagy fej (lila)hagyma –apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma –átpasszírozva
  • 1 paradicsom 4-be vágva
  • 1 paprika 2-be vágva
  • só, bors, tárkony
  • pár kanál rizsecet

Zabtejfölhöz:

  • fél bögre zabpehely
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 1 kiskanál citromlé
  • víz