Recept megosztása

Paella

Tradicionális spanyol fogás. Mi most ugyan quinoával készítettük, hagyományosan rizzsel szokás. Telepakoltuk finom zöldségekkel, és egy kis bab is került bele, de természetesen ki is hagyható. Többféleképpen készítik, van, aki a végén sütőbe teszi, és ott főzi/süti össze, (mi ezt választottuk), de a tűzhelyen is elkészíthető.

 

6 adag
60 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 2 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
  • 2.adjuk hozzá a fűszereket, zöldségeket és kicsit dinszteljük meg - kb. 10 perc - levet fog engedni
  • 3.adjuk hozzá a száraz quinoát /rizst, öntsük fel vízzel - fél bögrével kevesebbet, ha levet engedett a zöldségünk, mint amennyi kellene - mi most quinoát használtunk, így 1,5 bögre vizet adtunk hozzá (barna rizshez 2,5, fehérhez 1,5 bögre kell kb.)
  • 4.keverjük hozzá a főtt babot is
  • 5.tegyük rá a fedőt, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt főzzük meg, akkor jó, ha a gabonánk megpuhult - rizs több időt igényelhet
  • 6.DE: tűzhelyen is elkészíthető, lassú tűzön, fedő alatt főzzük meg

Hozzávalók

  • 2 nagy fej hagyma - feldarabolva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 250 g / 6 db nagyobb gomba - felszeletelve
  • 1 kis konzerv /1,5 bögre főtt vörös vesebab - lecsepegtetve, leöblítve
  • 2 kisebb cukkini - kockára vágva
  • 1 kisebb piros kaliforniai paprika - felkockázva
  • 2 paradicsom - felkockázva
  • 1 kiskanál sáfrány
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, 1/2 kiskanál fokhagymapor
  • 4 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) quinoa /(barna) rizs
  • víz

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop Igényeld te is örökös VIP kártyádat, részletek itt