Recept megosztása

Olvadós-nyúlós sajt

Csupán 15 perc alatt elkészíthetjük ezt az olvadós, nyúlós, tejmentes sajtot.

Használhatjuk melegszendvicsbe,  sült krumplihoz, vagy amihez csak szeretnénk. Mártogatósnak is kitűnő.

4 személy
15 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük a kesudiót, a vizet és az összes többi hozzávalót egy turmixgépbe, és járassuk addig amíg sima nem lesz – elég folyós lesz az állaga
  • 2.ha nem túl nagy teljesítményű a turmixgépünk, érdemes leszűrni, hogy ne legyen darabos
  • 3.öntsük egy kis serpenyőbe, és folyamatosan keverve főzzük közepes fokozaton
  • 4.keverés közben egyszercsak elkezd sűrűsödni és hirtelen sajtos ragacsos finomság lesz belőle
  • 5.ez kb. 5 percet vesz igénybe
  • 6.folytassuk a főzést, és folyamatosan keverjük még egy-két percig
  • 7.még melegen öntsük a kívánt ételre, ugyanis ahogy hűl, kezd megszilárdulni
  • 8.később újramelegíthetjük egy kis vízzel, ha szeretnénk, hogy újra nyúlós legyen

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Olvadós-nyúlós sajt?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1/2 bögre nyers kesudió (pár órával előtte beáztatva, használat előtt lecsöpögtetve)
  • 1 bögre(=2,3dl) víz
  • 3 evőkanál tápiókakeményítő
  • 3 evőkanál sörélesztőpehely
  • ½ evőkanál citromlé
  • 1,5 teáskanál só
  • 1,5 teáskanál fehér miso paszta
  • 1 teáskanál paprika
  • 1/2 teáskanál hagymapor
  • 1/4 teáskanál kurkuma
  • 1/4 teáskanál fokhagymapor