Recept megosztása

Olasz fehérbableves kellel

Barátnőmtől kaptunk egy szép csokor fodros kelt, rögtön tudtam, hogy valami finom levesbe fogom beletenni. (Kelkáposzta levéllel kiváltható, ha épp nem kapunk.) Olaszos fűszerekkel izesítettük, és leturmixolt babbal sűrítettük.

6-8 adag
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát kevés vízen
  • 2.tegyük bele a sárgarépát és a zellert, kicsit dinszteljük meg azokat is, adjuk hozzá a fűszereket, majd öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, főzzük fél puhára
  • 3.adjuk hozzá a a felkockázott krumplit is,
  • 4.öntsünk hozzá annyi vizet, hogy alaposan ellepje
  • 5.mikor már majdnem megfőtt a krumpli, adjuk hozzá a babot, de hagyjunk meg egy bögrényit, amit turmixoljuk le és úgy adjuk hozzá a leveshez
  • 6.végül keverjük hozzá a kelt is és főzzük pár percig
  • 7.kóstoljuk meg a levest és ízesítsük még ha szükséges

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Olasz fehérbableves kellel?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 nagy fej hagyma - apróra vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 3 nagy sárgarépa - felkarikázva
  • 1 nagy szár zeller - apróra vágva
  • 4-5 közepes krumpli - felkockázva
  • 2 evőkanál szárított olasz fűszer (bazsalikom, kakukkfű, oregánó)
  • 3/4 teáskanál só, 1 babérlevél, 1/4 kiskanál fekete bors, kurkuma
  • víz
  • 1 nagy konzerv / 3 bögre főtt fehér bab - leöblítve és lecsepegtetve
  • 100 g fodros kel - vastag erei kiszedve, kisebb darabokra tépve