Olaj- és tahinimentes humusz

Ezt a receptet azoknak ajánljuk, akik nagyon alacsony zsírtartalmú ételeket keresnek. A hummuszba sokszor tesznek olivaolajat, tahinit, ebben egyik sincs, mégis nagyon finom.

Hogy ne unjuk meg, tehetünk hozzá különböző zöldségeket, és azokkal turmixoljuk össze.

4 személy
10 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.a hozzávalókat aprítsuk, keverjük krémesre késes aprítóval, esetleg kézi botmixerrel
  • 2.ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal, köménnyel, római köménnyel
  • 3.hogy ne unjuk meg, egyik alkalommal turmixoljunk hozzá 1/3 piros kaliforniai paprikát, másik alkalommal főtt brokkolit stb.

Hozzávalók

  • 1 konzerv vagy 1,5 bögre (bögre=2,3dl) csicseriborsó lecsepegtetve - levét tartsuk meg
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 2 evőkanál tamari (gluténmentes szójaszósz)/szójaszósz
  • 3 evőkanál csicseriborsólé
  • bors
  • kömény
  • római kömény

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!