Recept megosztása

Nem-hal pogácsa – majdnem rántott hal

Karácsonykor (is) érdemes elkészíteni ezt a nem-hal pogácsát. Valami isteni lett. 

Az algának köszönhetően lett halas íze, de akinek ez nem igénye, hagyja ki belőle a norilapot, úgy is nagyon finom lesz. A külseje finom ropogós lett a panírtól. A belseje lágyabb. Mi sütőben sütöttük, így olajmentes lett. 

8 db
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés:

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
  • 2.dinszteljük meg a hagymákat - vízen teljes értékű
  • 3.adjuk hozzá a reszelt répát, fűszereket, kicsit dinszteljük meg, majd öntsünk hozzá pici vizet és fedő alatt pároljuk puhára - majd kicsit hűtsük ki
  • 4.késes aprítóban/turmixban őröljük le a norilapot - előtte érdemes kisebb darabokra tépni
  • 5.törjük össze villával/krumplinyomóval a tofut apróra, de nem pépesre
  • 6.adjuk hozzá a megdinsztelt répát, hagymát, a zabpehelylisztet, sörélesztőpelyhet, őrölt lenmagot/ chiamagot, algát, citromlevet, mustárt és keverjük össze alaposan
  • 7.kóstoljuk meg, ha kell igazítsunk a fűszerezésén, majd hagyjuk legalább 15 percet állni
  • 8.ha ez letelt, formázzunk 6-8 cm átmérőjű korongokat belőle enyhén nedves kézzel
  • 9.panírozzuk be őket - először forgassuk meg lisztben, mártsuk bele a növényi tejbe, végül forgassuk meg a zsemlemorzsában
  • 10.helyezzük őket a sütőlapra
  • 11.süssük őket 25-30 percig 180 fokon - ha van, légkeveréssel - amíg szép aranybarnára sülnek - félidőben meg is lehet forgatni őket

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Nem-hal pogácsa – majdnem rántott hal?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók:

  • 2 kis tömb (2*180 g) (füstölt) tofu
  • 1 kis sárgarépa - lereszelve kis lyukú reszelőn
  • 1 kis fej hagyma - apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1-2 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható)
  • 2 púpos evőkanál (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 1 evőkanál őrölt lenmag/chiamag
  • 1 norilap
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kiskanál friss citromlé
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1 kiskanál szárított petrezselyem

Panírozáshoz:

  • zabpehelyliszt (de bármilyen jó)
  • natúr növényi tej
  • (gluténmentes, teljes kiőrlésű) zsemlemorzsa, belekeverve szezámmag, sörélesztőpehely

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop