Recept megosztása

Naan gluténmentes laposkenyér

Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető naan (indiai kenyér), hiszen, csak öt összetevőből áll. Igaz, a tápiókaliszt és a sütőpor miatt nem teljesértékű, de néha ennyi belefér nálunk, hiszen nem sütünk mindennap. Véletlenül gluténmentes is. Ha van maradék krumplink, nagyon gyorsan elkészülünk vele.

4 személy
30 perc

VÉGRE ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.Bugonyapüré: vágjuk fel nagyobb darabokra a krumplit, tegyük a vízzel együtt egy edénybe, fedjük le, és főzzük puhára
  • 2.tegyük át egy késes aprítóba, és dolgozzuk el simára – ha nagyon elfőtte a vizet, egy negyed bögrényi vízzel hígíthatjuk
  • 3.kanalazzuk át egy tálba, majd mossuk is el a késesaprítót, hogy ne száradjon bele a krumpli
  • 4.Tészta: adjuk a krumplipürénkhez az összes többi hozzávalót, és alaposan keverjük össze - puha, enyhén ragacsos tésztát kapunk - ha nagyon puha, még egy kis zabpehelylisztet tehetünk hozzá
  • 5.osszuk 5 részre tésztát – gyúrjunk belőlük golyókat
  • 6.belisztezett felületen nyújtsuk a golyókat kb. 1 cm vastagra
  • 7.melegítsünk fel egy serpenyőt (magasabb fokozaton)
  • 8.mikor felforrósodott, helyezzünk egy darab kinyújtott tésztát a serpenyőbe, és süssük pár percig, míg nem kezd pirulni
  • 9.mikor az egyik oldala megsült, fordítsuk meg, majd süssük meg azt az oldalát is pár perc alatt
  • 10.tegyük egy tálba, és takarjuk le egy konyharuhával, hogy lágyak maradjanak, amíg a többit sütjük
  • 11.légmentesen záródó dobozban legfeljebb 4 napig elállnak a hűtőben, csak újra kell őket egy serpenyőben melegíteni

Hozzávalók - burgonyapüré

  • 2 db közepes krumpli (főzni való)
  • 1 ¼ bögre (bögre=2,3dl)víz

Hozzávalók - tésztához

  • 1 bögre (gluténmentes) zabpehelyliszt – vagy zabpehely megőrölve kávédarálóval
  • 1 bögre burgonyapüré (fent)
  • 3/4 bögre tápióka liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor