Recept megosztása

Mustáros lencseleves ecetes lilahagymával

Aki szereti a pikáns leveseket, ezt biztosan imádni fogja. Nagyon jól illik egymáshoz a lencse és a mustár. És az ecetes lilahagyma megkoronázza az egészet. Igazi kényeztetés az ízlelőbimbóknak. Mivel alacsony a kalóriatartalma, kitűnő előételnek, de ha kiegészítjük egy kis főtt krumplival, gabonával, akár egytálételként is működik. (Nem diétázók még kesutejföllel is megbolondíthatják.)

 

6 adag
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
  • 2.tegyük rá a sárgarépát is, dinszteljük meg azt is
  • 3.adjuk hozzá a paradicsomot, paprikát
  • 4.tegyük bele a lencsét, öntsük fel vízzel, hogy alaposan ellepje, tegyük hozzá a fűszereket – mustárt csak a végén keverjük hozzá
  • 5.főzzük puhára – ha kell, közben pótoljuk a vizet
  • 6.adjuk hozzá a mustárt - érdemes egy külön kis tálkában egy kis levessel simára elkeverni, és úgy hozzáadni
  • 7.tálaljuk ecetes hagymával – ha szeretjük

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Mustáros lencseleves ecetes lilahagymával?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 fej lilahagyma - szeletekre vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 6 kisebb sárgarépa - karikára vágva
  • 1 nagyobb paradicsom - 8 felé vágva
  • 1 db tv paprika – félbe vágva
  • 2 bögre (bögre = 2,3 dl) lencse (érdemes egy éjszakára beáztatni, majd felhasználás előtt leöblíteni)
  • 1 kiskanál folyékony füst
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1 evőkanál natúr ételízesítő
  • 2 db babérlevél
  • 2-5 evőkanál mustár – ízlés kérdése
  • 2 l víz
  • +1 lilahagyma szeletekre felvágva, kicsit megsózva és pici ecettel meglocsolva, picit állni hagyni – díszítésnek – el is hagyható