Recept megosztása

Mungóbabos egytálétel – Golenya Ágnes receptje

Golenya Ágival – az ő ötlete alapján – egy tartalmas beszélgetés közben, készítettük ezt a nagyon egészséges egytálételt. A recept nem kőbe vésett, bátran variálhatók az összetevők. Készíthetjük több vízzel, levesesebbre, kiegészíthetjük a végén főtt gabonákkal, fűszerezzük ízlésünk szerint. 

6-8 adag
40 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 3 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük fel főni sós vízben (kb.1,5 l) a mungóbabot (mi pár óráig beáztattuk, majd leszűrtük)
  • 2.20 perc elteltével adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, fűszereket, sárgarépát, paszternákot, gyömbért, majd fedő alatt főzzük közepes fokozaton
  • 3.10 perc után adjuk hozzá a karfiolt, édesburgonyát, majd főzzük tovább, ha szükséges, adjunk hozzá még vizet, fűszerezzük
  • 4.mikor már megpuhultak a zöldségek, adjuk hozzá a főtt csicseriborsót is, és pár perc alatt főzzük össze
  • 5.tálalhatjuk friss koriander vagy petrezselyem zölddel, chili pehellyel

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) mungóbab - pár órára beáztatva, de anélkül is jó
  • 1 nagy fej (lila)hagyma - apróra vagy négybe vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva vagy apróra vágva
  • 2-3 cm-es gyömbér darab - lereszelve
  • 3 db közepes sárgarépa - felkarikázva
  • 1 paszternák - felkarikázva
  • 1 közepes édesburgonya - kockára vágva
  • 1 nagyon kis fej karfiol - kis darabokra vágva
  • 1,5 bögre főtt csicseriborsó
  • só, kurkuma, fekete kömény, curry

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop Igényeld te is örökös VIP kártyádat, részletek itt