Recept megosztása

Mungóbab csíráztatása

Bevalljuk, már többféle mag csíráztatásával próbálkoztunk, de csak több-kevesebb sikerrel.. Amivel azonban egyszerűen nem sikerült hibáznunk, a mungó bab csíráztatása volt, ezért bárkinek jó szívvel tudjuk ajánlani.

Nem túl kicsik a magok, ezért nem kell félni, hogy öblítéskor az egész a lefolyóban végzi. Sokáig csíráztató edényünk sem volt, hanem egy műanyag kancsóban csíráztattunk, aminek a fedelében egy kis szűrő volt. Tényleg nagyon egyszerű, és szerintünk az egyik legfinomabb a mungóbab csíra, az egészségre gyakorolt pozitív hatásairól már nem is beszélve.

TIPP: sima lencsével is működik

4 személy
napi 2*5perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.áztassuk be egy éjszakára vagy 12 órára a babot
  • 2.12 óra elteltével szűrjük le,-akár egy szűrővel - fedjük le, de úgy, hogy levegőzzön - fektessük le vízszintesen, és oszlassuk el a magokat, hogy minél kevésbé legyenek egymáson
  • 3.12 óra elteltével engedjük fel szobahőmérsékletű vízzel, és hagyjuk 5-10 percig ázni őket - de az is elég, ha csak átöblítjük őket vízzel
  • 4.utána szűrjük le megint, és fedjük le
  • 5.ezt ismételjük minden este és reggel
  • 6.már az első pár nap után látszanak a csírakezdemények
  • 7.4-5 nap után már elég nagyok, hogy fogyaszthatóak legyenek

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Mungóbab csíráztatása?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • kis marék mungóbab
  • csíráztató edény / kisebb lukú szűrővel ellátott kancsó / befőttes üveg gézzel letakarva – a lényeg, hogy tudjanak „lélegezni”, különben beposhadnak a magok, de ki sem száradjanak