Recept megosztása

Mungó-babos mexikói zöldséges chowder

Se nem leves, se nem főzelék. Sűrű, tele finom zöldségekkel. Laktató, lélekmelengető. Kicsit édeskés, kicsit füstös. És nagyon egyszerű elkészíteni. Mi több is kellhet ennél?

6 adag
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen
  • 2.tegyük hozzá az összes többi alapanyagot, kivéve a sörélesztőpelyhet, és forraljuk fel
  • 3.vegyük takarékra, és lassú tűzön főzzük puhára
  • 4.végül keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Mungó-babos mexikói zöldséges chowder?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 bögre(bögre = 2,3 dl) mungóbab / helyettesíthető vöröslencsével is
  • 2 bögre- kb.500g fagyasztott mexikói zöldségkeverék
  • 2,5 bögre natúr növényi tej – nem konzerves
  • 2 bögre víz
  • 1 evőkanál natúr ételízesítő
  • 1/2 kiskanál füstös pirospaprika, őrölt kömény
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1 kiskanál só, fokhagymapor
  • 2 evőkanál tahini
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely – elhagyható
  • ízlés szerint chili