Recept megosztása

Mogyoróvajas tempeh

Igaz, nem a legdiétásabb, de valami fenomenális ez a mogyoróvajas tempeh. Krémes, szószos. Van rajta mit rágni. 

Ha szójamentesen ennénk, válasszunk babból, csicseriborsóból készült tempeht, és kókusz-aminót használjunk a szójaszósz helyett. 

2 személy
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.vágjuk fel a tempeht kb. 1,5-2 cm-es kockákra
  • 2.helyezzük a tempeh-t és ¾ bögre(!) vizet egy nagyobb serpenyőbe
  • 3.forraljuk fel a vizet, majd vegyük alacsony fokozatra - pároljuk kb. 5 percig fedő alatt, hogy ne legyen majd kesernyés íze
  • 4.amíg a tempeh párolódik, keverjük össze a mogyoróvajat, a tamarit, az ecetet, a datolyapasztát egy kis tálban, hogy sűrű, csomómentes masszát kapjunk
  • 5.mikor elkészült, tálaljuk rizzsel, szezámmaggal, zöldhagymával, locsoljunk rá a szószból
  • 6.mikor letelt az 5 perc, adjuk hozzá a mogyorós-masszát a tempehhez, jól keverjük össze, hogy egyenletesen bevonja a tempeht
  • 7.pároljuk a tempeht további 5-7 percig, amíg a szósz besűrűsödik
  • 8.tálaljuk barna rizzsel, hagymával, szezámmaggal /mogyoró darabokkal

Hozzávalók

  • egy csomag tempeh - 250g
  • 1 ½ bögre (bögre =2,3 dl) víz, elosztva
  • ¼ bögre cukormentes krémes mogyoróvaj
  • 2 evőkanál tamari/szójaszósz, kókusz-aminó
  • 1 evőkanál házi datolyaszirup
  • 1 evőkanál rizsecet
  • ízlés szerint chili pehely
  • só - ezzel óvatosan, a szójaszósz is sós
  • ⅛ kiskanál bors, kurkuma
  • ½ kiskanál fokhagymapor

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!