RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.vágjuk fel a tempeht kb. 1,5-2 cm-es kockákra
- 2.helyezzük a tempeh-t és ¾ bögre(!) vizet egy nagyobb serpenyőbe
- 3.forraljuk fel a vizet, majd vegyük alacsony fokozatra - pároljuk kb. 5 percig fedő alatt, hogy ne legyen majd kesernyés íze
- 4.amíg a tempeh párolódik, keverjük össze a mogyoróvajat, a tamarit, az ecetet, a datolyapasztát egy kis tálban, hogy sűrű, csomómentes masszát kapjunk
- 5.mikor elkészült, tálaljuk rizzsel, szezámmaggal, zöldhagymával, locsoljunk rá a szószból
- 6.mikor letelt az 5 perc, adjuk hozzá a mogyorós-masszát a tempehhez, jól keverjük össze, hogy egyenletesen bevonja a tempeht
- 7.pároljuk a tempeht további 5-7 percig, amíg a szósz besűrűsödik
- 8.tálaljuk barna rizzsel, hagymával, szezámmaggal /mogyoró darabokkal
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- egy csomag tempeh - 250g
- 1 ½ bögre (bögre =2,3 dl) víz, elosztva
- ¼ bögre cukormentes krémes mogyoróvaj
- 2 evőkanál tamari/szójaszósz, kókusz-aminó
- 1 evőkanál házi datolyaszirup
- 1 evőkanál rizsecet
- ízlés szerint chili pehely
- só - ezzel óvatosan, a szójaszósz is sós
- ⅛ kiskanál bors, kurkuma
- ½ kiskanál fokhagymapor