RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.ha nincs kész főtt kölesünk, kezdjünk a köles főzéssel - alapos leöblítés után 3-szoros vízben főzzük puhára a kölest fedő alatt, alacsony fokozaton - majd tegyük félre hűlni
- 2.készítsük el a mogyoróöntetet - ha mogyoróvajat és datolyapasztát használunk, egy tálban is összekeverhetjük a többi hozzávalóval, ha egész földimogyorót és datolyát, tegyünk mindent poharas turmixba - ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá egy kis vizet
- 3.a kihűlt kölest tegyük egy tálba, adjuk hozzá a reszelt répát, felcsíkozott káposztát, hagymát, főtt fehérbabot, petrezselymet, majd keverjük össze
- 4.locsoljuk meg az öntettel, keverjük össze újra
- 5.szórjuk meg még mogyoródarabokkal, friss petrezselyemmel /korianderrel, csepegtessünk rá kis citromlevet
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) köles +1,5 bögre víz vagy kb. 2 bögre főtt köles
- 1,5 bögre főtt /konzerv fehérbab
- 2 bögre vékonyra vágott lilakáposzta (kb. 1/4fej)
- 1 bögre reszelt répa (kb. 2db)
- 1 közepes lilahagyma - felvágva
- Tálaláshoz: apróra vágott földimogyoró, pár csepp citromlé, friss petrezselyem / koriander
Öntethez:
- 3-4 evőkanál natúr mogyoróvaj vagy 1/4 bögre natúr földimogyoró (pirítatlan, nem sós)
- 2 evőkanál szójaszósz /tamari (ez gluténmentes)
- 1 evőkanál rizsecet/almaecet
- 1 kis darab friss gyömbér vagy 1/4 kiskanál őrölt gyömbér
- só (ízlés szerint, lehet nem is kell)
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 2-3 szem datolya vagy (házi) datolyapaszta
- 1-2 kiskanál friss citromlé
- néhány evőkanál víz