Recept megosztása

Mogyoróöntetes kölessaláta

Akár munkahelyre /iskolába is vihető fogás, melegíteni sem kell, szóval igazán praktikus. Próbáltunk pénztárcabarát, könnyen elérhető alapanyagokat választani. 

Ha szójamentesre szeretnénk, a szójaszósz helyett használjunk kókusz-aminot (ez szójamentes), de ki is hagyható, használjunk több fűszert és sót. A bab kihagyható, ha nem szeretnénk hüvelyest fogyasztani.

A köles helyett használható quinoa. 

 

4 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.ha nincs kész főtt kölesünk, kezdjünk a köles főzéssel - alapos leöblítés után 3-szoros vízben főzzük puhára a kölest fedő alatt, alacsony fokozaton - majd tegyük félre hűlni
  • 2.készítsük el a mogyoróöntetet - ha mogyoróvajat és datolyapasztát használunk, egy tálban is összekeverhetjük a többi hozzávalóval, ha egész földimogyorót és datolyát, tegyünk mindent poharas turmixba - ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá egy kis vizet
  • 3.a kihűlt kölest tegyük egy tálba, adjuk hozzá a reszelt répát, felcsíkozott káposztát, hagymát, főtt fehérbabot, petrezselymet, majd keverjük össze
  • 4.locsoljuk meg az öntettel, keverjük össze újra
  • 5.szórjuk meg még mogyoródarabokkal, friss petrezselyemmel /korianderrel, csepegtessünk rá kis citromlevet

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Mogyoróöntetes kölessaláta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) köles +1,5 bögre víz vagy kb. 2 bögre főtt köles
  • 1,5 bögre főtt /konzerv fehérbab
  • 2 bögre vékonyra vágott lilakáposzta (kb. 1/4fej)
  • 1 bögre reszelt répa (kb. 2db)
  • 1 közepes lilahagyma - felvágva
  • Tálaláshoz: apróra vágott földimogyoró, pár csepp citromlé, friss petrezselyem / koriander

Öntethez:

  • 3-4 evőkanál natúr mogyoróvaj vagy 1/4 bögre natúr földimogyoró (pirítatlan, nem sós)
  • 2 evőkanál szójaszósz /tamari (ez gluténmentes)
  • 1 evőkanál rizsecet/almaecet
  • 1 kis darab friss gyömbér vagy 1/4 kiskanál őrölt gyömbér
  • só (ízlés szerint, lehet nem is kell)
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 2-3 szem datolya vagy (házi) datolyapaszta
  • 1-2 kiskanál friss citromlé
  • néhány evőkanál víz