Recept megosztása

Minestrone leves – paradicsomos zöldségleves

Ez a finom, olaszos ízvilágú leves minden évszakban jól esik. Mindig alakíthatjuk a zöldségeket annak megfelelően, hogy éppen miket lehet kapni, és miket szeretünk. Nyugodtan variáljuk. Ha rizzsel, vagy valamilyen más gabonával tálaljuk, akár egytálételként is fogyasztható, hiszen nagyon tartalmas, laktató.

Abban az esetben, ha kerülni szeretnénk a hüvelyeseket, egyszerűen hagyjuk ki a babokat, zöldborsót – attól függően, melyiket nem bírjuk.

4 személy
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.a lilahagymát vízen futtassuk meg, majd kis idő után tegyük hozzá a fokhagymát és a babérlevelet is, hogy picit azok is átsüljenek
  • 2.dobjuk rá a meghámozott, felkarikázott sárgarépákat, azt is kicsit süssük át
  • 3.majd öntsük fel 1 liter vízzel, főzzük közepes hőfokon
  • 4.mikor félig megpuhult a répa, tegyük hozzá a feldarabolt cukkinit, fűszerezzük
  • 5.mikor a cukkini is majdnem kész, tegyük bele a fagyasztott zöldborsót, zöldbabot, és főzzük kb. 10 percig forrástól
  • 6.majd öntsük hozzá a babot, paradicsomszószt, azzal is főzzük pár percig
  • 7.fűszerezzük, ha még szükséges
  • 8.tálaljuk egy evőkanál sörélesztőpehellyel (tele van vitaminokkal, fehérjével, és kicsit parmezán ízű)

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Minestrone leves – paradicsomos zöldségleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1-2 fej (lila)hagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 3 db nagyobb sárgarépa meghámozva, kisebb karikákra/csíkokra vágva
  • 1 db cukkini hasonló darabokra vágva, mint a répa
  • 4 db nagyobb paradicsom meghámozva vagy egy konzerv darabolt paradicsom
  • 1 bögre mélyfagyasztott zöldbab
  • 1 bögre mélyfagyasztott zöldborsó
  • 1 konzerv bab lecsöpögtetve, leöblítve (kiváltható saját készítésűvel természetesen)
  • 500 g paradicsompüré
  • bors
  • bazsalikom - lehetőleg friss
  • babérlevél