Recept megosztása

Mindentbele babsaláta

Vendégváráshoz szuper ez a saláta, nagyon tartalmas, szemet gyönyörkedtető, színes, tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal, emellett senki nem marad éhes. Ehetjük magában, de tökéletes tortilla tekercsbe is tölteléknek egy kis humusszal, avokádókrémmel vagy tahinivel meglocsolva.

4 személy
15 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy külön kis tálkában keverjük össze az öntetnek való borecetet, citromlevet, sót, (édesítőt), és jól keverjük össze, h feloldódjon minden
  • 2.keverjük össze egy tálban a babot, hagymát, és a zöldségeket, majd öntsük rájuk az öntetünket, és borsozzuk
  • 3.esetleg szórjuk meg friss petrezselyemmel, ha szeretjük
  • 4.tegyük hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek

Hozzávalók

  • 1,5 bögre főtt, lecsepegtetett vörös vesebab (vagy 1 konzerv)
  • 1 konzerv kukorica lecsepegtetve
  • fél fej jégsaláta
  • 1 kis db sárgarépa lereszelve
  • 5 szem koktélparadicsom negyedekre vágva
  • fél kaliforniai paprika
  • kb. 15 cm kígyóuborka kockákra vágva
  • 1 nagy fej (lila)hagyma apróra összevágva
  • 4 kanál borecet
  • 1 kiskanál só
  • 4 evőkanál frissen facsart citromlé
  • bors
  • pici édesítő pl. eritrit, stevia (el is hagyható) – nekünk elég édes volt a bab magában

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!