Recept megosztása

Mézeskalácsízű keksz

Egy egyszerűen elkészíthető kekszet készítettünk a karácsonyi asztalra, ugyanakkor, mikor a sütésmentes zserbógolyót. Adta magát, hogy a maradék olvasztott csokival meg is díszítettük egy pillanat alatt. Mivel ez egy nem túl édes süti, nagyon jól kiegészítette. Természetesen, akinek van kedve, cukormázzal is díszítheti.

kb. 28 db
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral
  • 2.az 1 dl vízzel turmixoljuk simára az aszalt szilvát és a datolyát
  • 3.dolgozzuk össze az összes többi hozzávalóval (dió, mandulaliszt, zabpehelyliszt, fűszerek) – kóstoljuk meg, hogy elég édes-e, ha nem, még édesítsük – egy ragacsos masszát kapunk
  • 4.szórjunk egy kevés zabpehelylisztet a tészta alá, és sodrófát is lisztezzük meg
  • 5.nyújtsuk ki a tésztát, 5-7 mm vastagra, majd szúrjuk ki a kívánt formával a kekszeket, majd helyezzük az előkészített tepsire
  • 6.ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a tészta
  • 7.süssük míg aranybarnák nem lesznek – kb. 15-20 perc
  • 8.hűtsük ki őket, és már díszíthetjük is
  • 9.dobozban 5 napig biztosan elállnak

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Mézeskalácsízű keksz?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók (kb.28 db-hoz)

  • 110g (cukormentes) darált dió
  • 120g mandulaliszt
  • 180g (gluténmentes) zabpehelyliszt (zabpehely kávédarálóval megőrölve) – plusz egy kevés a nyújtáshoz
  • 1 dl víz
  • 6db aszalt szilva
  • 12db nagyobb, puha datolya
  • 1 evőkanál chiamag vagy lenmag (lenmag megőrölve)
  • akinek nem elég édes, plusz édesítő – (saját készítésű) datolyaszirup, eritrit, stevia, juharszirup, cukor –ki mit használ
  • negyed kávéskanál fahéj, szegfűszeg,
  • pici gyömbér, szerecsendió
  • csipet só