Recept megosztása

“Mézes”-mustáros hummuszos saláta-öntet

Mi is meglepődtünk, hogy mennyire finom lett ez a saláta öntet. Annyira jól áll ez a citromos mustáros, édeskés íz a csicseriborsónak. 

Még gyorsabban elkészül a szószunk, ha van otthon kész hummuszunk. Csak kiegészítjük egy kis datolyával, citrommal, citromhéjjal, mustárral, és kész is vagyunk.

2,5-3 dl
10 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyünk mindent a turmixba, kivéve a datolya áztató levét
  • 2.dolgozzuk el teljesen simára
  • 3.állítsuk be az áztatólével, esetleg vízzel a megfelelő sűrűséget a saláta öntethez, esetleg még fűszerezzük
  • 4.majd turmixoljuk össze újra

Hozzávalók

  • 1,5 bögre (bögre = 2,3 dl) főtt/konzerv csicseriborsó
  • 2-3 szem közepes méretű puha datolya - áztatólevét tartsuk meg - mazsolával kiváltható
  • 1 púpos evőkanál mustár
  • 1 evőkanál tahini
  • ½ citrom leve és a reszelt héja
  • ½ kiskanál só
  • ⅛ kiskanál bors, kurkuma
  • ½ kiskanál fokhagymapor, hagymapor - hagymával, fokhagymával helyettesíthető
  • ¼ kiskanál őrölt kömény
  • ½ bögre víz