Recept megosztása

Mediterrán sült puliszka

A kukoricadara egy igazán olcsó alapanyag, valamiért méltatlanul feledésbe merült manapság. Pedig teljes értékű élelmiszer, a kalóriatartalma is alacsony.

A puliszka önmagában is fogyasztható, de mi tettünk bele egy csavart, készítettünk hozzá egy zöldséges ragut, és végül meg is sütöttük. Isteni finom lett. 

A bab ki is hagyható, de mi szeretjük mindenbe belecsempészni. A tetejét megszórhatjuk vegán (házi) parmezánnal

 

 

 

2-3 adag
60 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük fel forrni egy lábasban a vizet a tejjel, fűszerekkel
  • 2.közben egy serpenyőben dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
  • 3.mikor kész a hagyma, adjuk hozzá a cukkinit és a fűszereket, pároljuk közepes fokozaton puhára, fedő nélkül - ha kell, tegyünk hozzá egy kis vizet, nehogy leégjen
  • 4.mikor felforrt a vizes-tejes keverékünk, szórjuk bele a kukoricadarát, keverjük csomómentesre, majd folyamatos keverés mellett főzzük puhára - kb. 10-15 perc
  • 5.mikor elkészült a kukorica, kanalazzuk át egy hőálló tálba és simítsuk el
  • 6.mikor megpuhult a cukkini, adjuk hozzá a paradicsomot, babot, kicsit főzzük össze, végül adjuk hozzá a felvágott bazsalikom leveleket
  • 7.öntsük a ragut a puliszka tetejére, egyenletesen osszuk el rajta
  • 8.helyezzük sütőbe, süssük 180 fokon légkeveréssel 25-30 percig
  • 9.tálaláskor szórjuk meg vegán parmezánnal

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Mediterrán sült puliszka?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók puliszkához:

  • 3 dl víz
  • 3 dl növényi tej
  • 10 dkg kukoricadara
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, 1/2 kiskanál fokhagymapor

Zöldségraguhoz:

  • 1 nagy fej lila hagyma - felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1 közepes méretű cukkini - felkockázva
  • 1 evőkanál folyékony füst (elhagyható), só,1/8 kiskanál bors,1/2 kiskanál fokhagymapor
  • 1 kis konzerv/ 400 g darabolt paradicsom
  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) főtt/konzerv bab
  • 1/2 bögre friss bazsalikomlevél
  • Tálaláshoz: vegán parmezán (mandula, sörélesztőpehely, só, bors, fokhagymapor)