Recept megosztása

Marinált/pácolt tofu

Ezzel a módszerrel nagyon finom lesz a tofunk. Igaz, kicsit időigényes, – na nem az elkészítése, hanem a várakozási idő miatt, de megéri. Nagyon finom zamatos lesz a végeredmény. Először kipréseljük a tofuból a felesleges vizet, majd egy finom fűszeres pácban érleljük. Végül mi sütőben sütöttük meg, hogy teljesen olajmentes legyen, de serpenyőben is el lehet készíteni egy kevés magvajon, vagy kókuszzsíron. (a magvaj teljesértékű, a kókuszzsír nem) Kitűnő mindenféle tésztaételhez is.
Természetesen más fűszerezéssel is elkészíthető.

2-3 adag
előkészítés 10 perc+ préselés 20 perc + pácolás 1 óra

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.préseljük ki a nedvességet a tofu tömbökből a következőképpen: tegyünk a tömbök alá és fölé papírtörlőt több rétegben vagy tiszta konyharuhát, majd tegyünk rá pl. egy vágódeszkát, és helyezzünk a tetejére egy nehezebb tárgyat, pl. vízzel teli fazekat – ha nagyobb tofu tömbünk van, vágjuk nyugodtan ketté, majd fektessük egymás mellé a darabokat, - és hagyjuk így legalább 20-30 percig
  • 2.mikor kipréselődött a tofunk, szeleteljük fel kb. 8-10mm-es szeletekre
  • 3.keverjük össze a pácunkat, és helyezzük bele a tofuszeleteket, jól forgassuk meg őket benne, majd lefedve helyezzük a hűtőbe minimum egy órára – de minél hosszabb időre, annál jobb – néha átforgathatjuk őket a pácban
  • 4.pácolás után jön a sütés - mi a sütőben sütöttük 180 fokon, kb. 15-20 perc alatt – vigyázzunk, hogy ne égjen meg, ne száradjon ki

Hozzávalók

  • 2 (2*180g) tömb tofu
  • 3-4 kanál szójaszósz
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1-2 evőkanál folyékony füst
  • fokhagymapor, hagymapor, bors
  • pici frissen facsart citromlé