Recept megosztása

Maradékmentő lilakáposzta gofri

Már senkinek nem volt kedve pár nap után a párolt káposztához, de féltem, hogy megromlik. Szerencsére Miskolczi Andi nálunk volt éppen, és kitalálta, hogy csináljunk belőle reggelire egy finom zöldséges gofrit. Isteni finom lett, káposztás haséra emlékeztetett minket. Lányaink is 10/10 pontosra értékelték.

4-5 nagy gofri
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.az összes hozzávalót dolgozzuk össze egy késes aprítóban, de azért hagyjuk darabosra (ez elég nagy adag, nagyobb aprító szükséges), majd 10 percet hagyjuk állni, - de akár egy tálban is összekeverhetjük, csak ha nagyon nagy darabokban van a káposzta, kicsit aprítsuk össze előtte
  • 2.sűrűnek kell lennie - ha nem akar összeállni, keverjünk még hozzá vöröslencselisztet, zabpehelylisztet, zsemlemorzsát
  • 3.melegítsük fel a gofri sütőt
  • 4.kanalazzuk bele a tésztát - mi 210 fokon 12 percig sütöttük az első adagot, 10 percig a második, harmadik adagot

Hozzávalók

  • 300 g párolt(!) lilakáposzta
  • 1 fej lilahagyma - apróra vágva
  • 2 csapott evőkanál darált vöröslencse
  • 2 púpos evőkanál zabpehelyliszt
  • 2 púpos evőkanál (gluténmentes, lehetőleg teljes értékű) zsemlemorzsa
  • só, bors, 1/2 kiskanál fokhagymapor, 1/4 kiskanál őrölt kömény
  • 4 evőkanál sörélesztőpehely