Recept megosztása

Maradékmentő fűszeres rizsgolyó – majdnem sajtgolyó

Biztos Veled is fordult már elő, hogy túl sok rizst főztél, és csak árválkodott a hűtőben, már senkinek sem volt kedve megenni. Mi nem szeretünk ételt kidobni, ezért jött ez az maradékmentő ötlet. Ízlés szerint lehet fűszerezni. Mi most friss zöldeket tettünk hozzá, de szárított fűszereket is lehet, de azokból elég kevesebb. Süthetjük forró levegős sütőben vagy hagyományos sütőben is – érdemes előre 180 fokra előmelegíteni a sütőt.

Ha késes aprítóban készítjük, akkor kapunk ragacsos masszát, és lesz “olvadt sajt” állagú a golyónk. 

kb. 17 golyó
35 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.helyezzünk mindent késes aprítóba, egyelőre vizet ne tegyünk hozzá
  • 2.dolgozzuk össze a hozzávalókat - ízlés szerint lehet teljesen homogénre vagy darabosra
  • 3.ha nem akar összeállni adjunk hozzá kevés vizet, ha így sem, még lisztet
  • 4.ízesítsük még, ha szükséges
  • 5.benedvesített kézzel formázzunk belőle golyókat, majd hempergessük meg zsemlemorzsában
  • 6.süssük meg őket forrólevegős sütőben kb. 15 perc alatt

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Maradékmentő fűszeres rizsgolyó – majdnem sajtgolyó?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 bögre (bögre=2,3 dl) főtt rizs (barna teljes értékű)
  • 1/2 kiskanál friss citromlé
  • 1-2 kiskanál hagymagranulátum, 1/4-1/2 kiskanál fokhagymapor - frisseket is használhatunk, akkor érdemes megdinsztelni
  • 3-4 evőkanál sörélesztőpehely
  • 2 evőkanál zabpehelyliszt/ csicseriborsóliszt
  • néhány evőkanál víz, ha szükséges
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1 bögre zöld - mi friss bazsalikomot, petrezselymet tettünk hozzá, de lehet bébi spenót is, vagy más fűszer
  • (gluténmentes) zsemlemorzsa