Recept megosztása

Mangó krémleves – Bódi Sylvi receptje alapján

Sylvi kedvenc levese ez a hűsítő mangó leves. Nagyon gyorsan, egyszerűen elkészíthető. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom. Igazán különleges lett, hogy játszott a textúrákkal. Krémes is, darabos is, főtt és nyers is egyszerre. Igazi ínyenc fogás. Érdemes kivárni, míg kihűl, úgy még jobban kijönnek az ízek.

 

4-5 adag
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy felkockázott mangót tegyünk félre, erre később lesz szükségünk
  • 2.a többi mangót tegyük be egy lábasba a többi hozzávalóval együtt (kókusztej kivételével) egy kis vízzel, és kezdjük el főzni alacsony fokozaton – kb. 10percig
  • 3.tegyünk hozzá a kókusztejet, és főzzük össze – 5-10 perc alatt
  • 4.vegyük ki belőle a fahéj rudat, és picit hagyjuk hűlni
  • 5.tegyük át kb. a 2/3-át turmixgépbe, tegyünk hozzá pár kanálnyit a félretett, nyers mangóból is, és turmixoljuk össze pulzáló funkcióval – ízlés szerint teljesen krémesre, vagy kicsit darabosra
  • 6.öntsük vissza a lábasba
  • 7.tegyük hozzá a nyers mangó darabokat is, tegyük vissza a fahéj rudat, és főzzük össze egy pár percig
  • 8.hűtsük ki, hidegen tálaljuk – kevés kókuszreszelékkel meghinthetjük

Hozzávalók

  • 2+1 db (3db) jó érett mangó – kockákra vágva
  • 1 fahéj rúd
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 1 kiskanál vanília őrlemény – az sem nagy baj, ha nincs, picit több kivonatot használjunk akkor
  • 2 dl kókusztej – Sylvi konzervest használt
  • 1 lime /citrom leve
  • csipet só
  • 1-2 evőkanál agavé szirup – házi datolyapasztával (az teljesértékű) vagy más édesítővel is készíthető, vagy ki is hagyható
  • víz