Recept megosztása

Málnás sütemény

Nagyon gyorsan, egyszerűen elkészíthető ez a finom kis desszert. Se nem túl száraz, se nem túl nedves. Piskóta jellegű lett a tésztája. 

Mi málnát tettünk hozzá, de más gyümölcsöt is lehet használni. Pl. meggyet, áfonyát, stb. 

8 kisebb szelet
50 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.béleljünk ki egy kicsi sütőformát sütőpapírral (miénk 16 cm átmérőjű)
  • 3.turmixoljuk össze a banánt, a vizet és a datolyát (a datolya áztatólevét is használhatjuk víz helyett)
  • 4.egy tálban keverjük össze a vizet, a banános pépet, adjuk hozzá a az útifűmaghéjat, és kicsit hagyjuk pihenni, kb. 5 percig
  • 5.miután letelt az 5 perc, adjuk hozzá a többi hozzávalót is, a málna kivételével, és jól keverjük össze
  • 6.a tésztát egyenletesen oszlassuk el a már korábban előkészített sütőformába, díszítsük a tetejét málnával - kicsit nyomkodjuk bele
  • 7.süssük légkeveréssel 25-30 percig, amíg aranybarna lesz a teteje, és a közepébe beszúrt fogpiszkálóra már nem ragad semmi
  • 8.hagyjuk teljesen kihűlni rácson, és csak utána szeleteljük

Hozzávalók

  • ¾ bögre (bögre =2,3 dl) víz
  • 1 db nagy, érettebb banán
  • 12 db puha, közepes méretű datolya - érdemes pár órára beáztatni akár
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 2 evőkanál édesítetlen kakaópor - de lehet több is, ha csokisabbra szeretnénk
  • 2 evőkanál édesítetlen kakaópor
  • 1 és ¼ bögre mandulaliszt
  • ¾ bögre köles liszt
  • 1 és ½ teáskanál sütőpor
  • ¾ teáskanál szódabikarbóna
  • 1 bögre friss vagy fagyasztott málna