Recept megosztása

Mákos guba

Anyukám ritkán sütött édességet gyermekkoromban. A mákos guba volt az az édesség, amit akkor készített, mikor vendégek jöttek hozzánk, ezért nagyon szerettem a vendégségeket. Mi úgy szeretjük, ha jó szaftos, és mazsolát is teszünk bele.

 

6-8 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.vágjuk a kifliket 1 cm-es karikákra, helyezzük egy hőálló edénybe
  • 2.forraljuk fel a növényi tejet a vaníliával, kókusztejszínnel, keverjük hozzá a datolyapasztát is
  • 3.öntsük le a kiflikarikákat a forró tejes keverékkel, majd óvatosan forgassuk össze a mákkal is, kicsit hagyjuk állni
  • 4.180 fokra előmelegített sütőbe süssük fedő alatt 20 percig

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Mákos guba?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 6 db nagyobb (szikkadt) kifli
  • 6-8 dl növényi tej -mi 8-at használtunk
  • 2 dl kókusztejszín - tejjel kiváltható, de ezzel finomabb
  • házi datolyapaszta - ízlés szerint
  • 1 kiskanál vanília kivonat /1/4 kiskanál vanília őrlemény
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 1 nagy marék mazsola
  • 150 g darált mák