Recept megosztása

Magyaros zöldséges egytálétel

Sok értelmes zöldség már nem volt itthon, de szerettünk volna egy teljes értékű fogást készíteni. 

Lapult a hűtőben fagyasztott gomba és zöldbab, úgyhogy mi ezekkel egészítettük ki a hüvelyes – gabona kombónkat. De persze bátran lehet variálni az összetevőket. 

Most magyaros ízekre vágytunk, eszerint kerültek bele a fűszerek. 

6 adag
50 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 2 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
  • 2.adjuk hozzá a vöröslencsét, választott gabonát, fűszerezzük, és öntsük fel kb. 7 dl vízzel
  • 3.adjuk hozzá a fagyasztott zöldségeket is, jól keverjük össze, majd fedő alatt közepes fokozaton addig főzzük, míg minden megpuhul, megfő - ha szükséges, még öntsünk hozzá kevés vizet, nehogy leégjen
  • 4.végül keverjük hozzá a a friss spenót leveleket
  • 5.tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel

Hozzávalók

  • 1-2 fej (lila)hagyma - szeletekre vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) vöröslencse
  • 1/2 bögre köles/hajdina/más gabona
  • 3 kiskanál mindenmentes ételízesítő
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1 kiskanál füstölt pirospaprika, 2 kiskanál pirospaprika
  • 1/2 kiskanál fokhagymapor, őrölt kömény
  • 300 g fagyasztott gomba
  • 450 g fagyasztott zöldbab
  • friss bébispenót
  • friss petrezselyemzöld