Lisztmentes rizses-krumplis golyók

Ezt a nagyon egyszerű fasírtot Miskolczi Andival alkottuk. Ákos meglepetés partyjára készültünk, mikor konstatáltuk, hogy van még maradék főtt rizsünk, krumplink. Andinak több sem kellett, már dolgozta is össze őket.  Olyan szuper állaga lett, hogy megszavaztuk, ehhez bizony liszt sem kell. (De ehhez melegen kell összedolgozni a hozzávalókat!) Csak néhány fűszerrel és egy újhagymával egészítettük ki. Ez fehér rizsből készült, így nem számít teljes értékűnek, de ahogy már többször írtam, nálunk rajtam kívül senki sem eszi meg a barna a rizst. A hűtőben pihent így kigombócozva egy napig, és csak bedobtam a forró levegős sütőbe, mikor megérkeztek a vendégek. Hatalmas sikere volt, pikk pakk elfogyott mind.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.kézzel jól dolgozzuk össze homogénre a hozzávalókat
  • 2. formázzunk belőle kisebb golyókat
  • 3.süssük forró levegős sütőben 180 fokon 15-15 percig mind a két oldalát - hagyományos (előmelegített) sütőben kb. 40 perc

Hozzávalók

  • 2 bögre főtt rizs - langyos
  • 1 nagyobb főtt krumpli - meleg
  • 1 szál újhagyma - apróra vágva
  • 1/2 kiskanál fokhagymapor
  • 1 kiskanál hagyma granulátum
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • só, bors